In Konditoriaa

Lasse Lagstedt

Lasse Lagstedt

(1.7.1941–18.9.2015)

Halusimme järjestää tämän näyttelyn myös edesmenneen työtoverimme, mentorimme ja ystävämme kondiittorimestari Lasse Lagstedtin muistolle. Lasse oli Riston oppi-isä jo Laurell-vuosien aikana, siirtyi lopulta meidän työntekijäksemme muutaman etapin kautta ja työskenteli meillä viime kuukausiinsa saakka. Hän oli kondiittorina rautainen ammattilainen ja oli suuri kunnia meille kaikille saada olla hänen arvokkaassa opissaan.

Lasse hallitsi taidokkaasti perinteiset konditoriatekniikat, jotka nykyään ovat harvinaisia taitoja. Nykyään suurin osa koristeista ja koristekuvioista valmistetaan valmiita muotteja käyttäen. Aiemmin valmiita muotteja ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten muotitkin oli valmistettava itse, jos niitä ylipäätään haluttiin käyttää. Oli aina yhtä mielenkiintoista ja opettavaista kuunnella Lassen kertomuksia entisaikojen konditoriamaailmasta – ajoista, jolloin markkinoille tulivat ensimmäiset pakastimet, pullakuljetukset hoidettiin polkupyörällä, mantelimassa ja marsipaani tehtiin itse, mantelit jauhettiin käsin jne.

Halusimme tuoda tähän näyttelyyn Lassen töitä valokuvina, jotta pääsette ihailemaan hänen pettämätöntä kädenjälkeään.
That said, you AnAssignmentHelp don`t need writer`s relief if you`ve got the drive, focus, and dedication needed to make submissions.

You Might Also Like