R. Kokko

Konditoriaa vuodesta 1970

Konditoria R.Kokko on perheyritys, jonka pääkondiittori Risto Kokko loihtii teille käsityönä maistuvat herkut yhdessä ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa.

Yrityksen historia ulottuu kuitenkin monen vuosikymmenen taakse, Riston lapsuuden vuosiin. Riston äiti Sanni Kokko (os.Laurell) perusti oman konditorian Hämeenlinnaan siskonsa Taimin kanssa vuonna 1947. Sannin toinen sisko Aune oli myöskin vahvasti mukana toiminnassa yrityksen alkuaikoina.

Risto on ollut leipomossa jo lapsuudesta lähtien opettelemassa innokkaasti kondiittorin ammatin saloja. Vuodesta 1970 alkaen hän toimi kondiittorina vanhempiensa yrityksessä, aina vuoteen 1992 asti. Näiden 22 perheyrityksessä työskentelemänsä vuoden jälkeen hän on työskennellyt konditoria Kanelissa ja konditorian esimiehenä Helsingissä Stella konditoriassa.

Helsingissä vietettyjen vuosien jälkeen oli aika palata takaisin kotikaupunkiin ja perustaa oma yritys Konditoria R. Kokko, jonka herkuista Hämeenlinnalaiset ovat saaneet nauttia vuodesta 2005 alkaen, jolloin konditoria aloitti Hämeenlinnan Tiiriön Citymarketin tiloissa.

Erikoisuuksiamme ovat mm. sibeliuskakku, ekonomikakku ja näitä vastaavat leivokset lisäksi perinteiset omenaleivokset ja herkulliset pullat.

Valikoimistamme löytyy myös maankuulu Billnäsin Ruukin Ellen Svinhufvud kakku.